Lammin taidekesä 2022 aukeaa 16.6.

31.5.2022

Kuudes Lammin taidekesä -taidenäyttely on entistä monipuolisempi

Kuudes Lammin taidekesä -taidenäyttely on tänä kesänä entistä monipuolisempi taide-elämys Lammin kirkonkylässä. Esille tulee 16 taiteilijalta muun muassa tekstiilitaidetta, keramiikkaa sekä aikaisempien vuosien tapaan maalauksia, piirroksia ja akvarelleja sekä digitaalisia piirroksia. Myös Lykky ry:n omistukseen siirtyneet Arvo Koiviston veistokset ovat esillä tänäkin kesänä.

– Liikenneympyrään rakennettavan taideteoksen pienoismalli julkistetaan Lammin Pellavamarkkinoilla ja se on esillä markkinapäivänä markkinoiden taideosastolla Hakkalan koululla. Markkinoiden jälkeen pienoismalli siirtyy osaksi Lammin taidekesä 2022 -näyttelyä, kertoo näyttelytoimikunnan ja Lykky ry:n puheenjohtaja Petri Silvonen.

Taidenäyttely pidetään viime vuotiseen tapaan Lammin entisellä kunnantalolla ja se avataan kesäkuun puolessa välissä. Ovet ovat avoinna myös Pellavamarkkinapäivänä ja Lammi-viikon päätösviikonloppuna. Näyttelyyn pääsee tutustumaan myös tilauksesta – mahdollisuuksien mukaan.

– Tänä vuonna näyttely on avoinna useampana arkipäivänä kesäkuun puolella, heinäkuussa viikonloppuisin ja elokuussakin sopimuksen mukaan sekä Lammi-viikon toisena viikonloppuna, kertoo Petri Silvonen.

Näyttelyssä on jälleen mukana uusia tekniikoita ja uusia taiteilijoita. Uusista taiteilijoista Katja Huhmarkangas tuo esille tekstiilitaidetta ja viime vuonna ensikertalaisena mukana ollut Kaija Marjatta Mäenpää tuo esille keramiikkaa.

Lammin taidekesä -näyttelyssä debytoivia taiteilijoita ovat myös Tarja Blauberg, Olli Kokkonen, Piritta Malinen ja Riikka Mäkeläinen. Lisäksi esillä on Juha Karhulan (1955–2017) teoksia.

Näyttelyn taiteilijoilla on yleensä aina jonkinlainen linkki tai yhteys Lammiin. Monelle Lammi on koti- tai koulukunta, kesäpaikka tai mummola. Monet taiteilijoista ovat olleet mukana alusta asti. Lammin taidekesä on järjestyksessään kuudes. Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2016 Turvantalolla, seuraavan kerran 2018 Peltolehdon talossa. Kulttuuriyhdistys on järjestävänä tahona neljättä kertaa.

Lammin taidekesä 2022 -taidenäyttelyn taiteilijat:

Tarja Blauberg, Svetlana Brezitskaya, Katja Huhmarkangas, Wilma Karjalainen, Juha Karhula, Anne Konttinen, Jarmo Kukkonen, Piritta Malinen, Kaija Marjatta Mäenpää, Riikka Mäkeläinen, Eero Pöyhtäri, Linda Silvonen, Petri Silvonen, Eeva-Kaisa Takala, Emma Vuoritie, Tapio Välikylä. 

Lammin taidekesä 2022 -taidenäyttely avautuu entisellä kunnantalolla osoitteessa Evontie 10 kesäkuun 16. päivänä. Avajaispäivänä näyttely on avoinna klo 18–20.

Kesäkuussa klo 15–19 (erikseen ilmoitettavat arkipäivät) ja kesäkuussa ja heinäkuussa viikonloppuisin klo 11–14. Elokuussa tilauksesta sekä Lammi-viikon päätösviikonloppuna. Pellavamarkkinapäivänä näyttely on avoinna klo 9–15.

Yksityiskohta Petri Silvosen maalauksesta Gambiitti III, öljyväri, 2022.