Lykyn julkaisuja

Lammin Kotiseutulehti

Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys ry:n julkaisu, joka on ilmestynyt vuodesta 1967. Lehden perusti Lammin nuorisoparlamentti, joka myös järjesti Lammille kulttuuritapahtumia. Lykky jatkaa nuorisoparlamentin viitoittamaa tietä.

Lammin Kotiseutulehti kuuluu Lykky ry:n jäsenmaksuun. Muut kuin jäsenet voivat ostaa lehden toimituskunnan jäseniltä tai myyntipaikoista, joita ovat Lammin pankit, Kukkakulma, Kukkakimara, Lammin kirjasto-palvelupiste, Niko&Lina, Turvantalon kulttuurihuone
tai tilaamalla nettilomakkeella.

ISSN 1235-323X
Hinta 12 €

Lykyn muita julkaisuja

Soittokuntatoimintaa Lammilla 1883-2022 kertaa lammilaisen puhallinorkesteritoiminnan historiaa. Kirjassa on 93 sivua ja sata valokuvaa soittokunnan perustajajäsenen Jaakko Rautavirran kokoelmista. Kannen kuvan ja taiton on suunnitellut ja toteuttanut graafikko Maarit Vuoritie. Kirjan on toimittanut historialliselta ajalta Susanna Mattila ja vuodesta 1972 eteenpäin Tapio Välikylä.

Hämeen heimoliitto on tukenut kirjan toimitustyötä. Painettu 2022 EU:ssa.

Lammin raitin vaiheita on kuvakertomus yli sadan vuoden takaisesta Lammin kirkonkylästä ja sen muutoksesta 1960-luvulle tultaessa. Kirjassa on 120 sivua ja yli sata valokuvaa Jaakko Rautavirran (1931) historiallisten valokuvien kokoelmasta. Mukana on lähes kaikki Lammin kirkon tulipaloon liittyvät historialliset valokuvat vuosilta 1918-1920. Kirjan on toimittanut Jaakko Rautavirran tekstien pohjalta Susanna Mattila JOKES-säätiön apurahan turvin. Kirjan taiton on suunnitellut graafikko Maarit Vuoritie. Painettu 2020 EU:ssa.