Pekka Vuolan logo valittiin voittajaksi

19.6.2020

Lammin ystävänpäivän logokilpailun voitti Pekka Vuolan suunnittelema logo. Hänen logossaan oli raadin mielestä kaikki kohdallaan. Logon väritys ja m-kirjaimista muodostuvat sydämet tuovat mieleen ystävyyden, jota suomalaisessa ystävänpäivänvietossa onkin aina tuotu esiin enemmän kuin romanttista rakkautta.

Vuolan suunnitelma oli ainoa, johon ei kaivattu mitään lisää eikä siitä haluttu mitään pois. Raati piti hyvänä sitä, että logossa on päivämäärä mukana ja että sitä voi käyttää myös ilman päivämäärää. Raadin nuorin jäsen, Lammin partiolippukunta Evonkävijöiden toinen edustaja Eino Salonen, 10 vuotta, arveli, että suunnittelijan täytyy olla partiolainen.

Pekka Vuola on vantaalainen suunnittelija, joka tekee työkseen lehtien sivutaittoja ja muun muassa logosuunnittelua. Logon ideaa hän luonnehtii yleisideaksi, jonka juju syntyi pitäjän nimestä.


Lykky koordinoi logokilpailun

Lammin Ystävänpäivän tapahtumille haettiin kilpailulla graafista ilmettä ja omaa logoa. Kilpailu julistettiin avoimeksi heti ensimmäisen Ystävänpäivän tempauksen jälkeen. Kilpailuun saatiin nopeasti osallistujia, mutta koronatilanteen aiheuttamien rajoitusten vuoksi kilpailuun osallistumisaikaa päätettiin jatkaa 15.5. saakka.

Logokilpailun voittajan valitsi 8.6.2020 raati, johon kutsuttiin osallistujia kaikista lammilaisista yhdistyksistä. Raadin jäsenet:

Eino Salonen ja Teemu Lemola, Partiolippukunta Lammin Evonkävijät ry.

Sirkku Vesanen, Lammin eläkkeensaajat ry.

Maarit Vuoritie, Lammin Yrittäjät ry.

Leija Kuuranhalla, Sydänlammin kyläyhdistys ry.

Pia Niemikotka, Linnan Kehitys Oy

Matti Siivonen ja Petri Silvonen, Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys ry.

Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Petri Silvonen toimi raadin puheenjohtajana. Silvosen mukaan kaikki ehdotukset Lammin ystävänpäivän logoksi olivat hyviä. Raati asettui kuitenkin yksimielisesti Vuolan logon valinnan kannalle.

Pekka Vuola palkitaan 200 euron avoimella lahjakortilla ja neljälle muulle osallistujalle lähetetään 20 euron arvoiset lahjakortit kiitoksena osallistumisesta kilpailuun. Lykky ry.päätti lisäksi lunastaa yhden logoista muuhun mahdolliseen käyttöön. Kyseisen logon on suunnitellut Lammilta kilpailuun osallistunut Katja Niemi.Ystävänpäivä on tapahtumia ja hyviä tekoja

Lammin Ystävänpäivää 2021 ryhdytään suunnittelemaan jo elokuun lopussa. Logon valitsijaraatiin osallistuneet tahot kutsutaan suunnittelutoimikuntaan, mutta osallistua voi kaikista lammilaisista yrityksistä ja yhteisöistä. Ystävänpäivän tapahtumat pyritään kokoamaan koordinoidusti siten, että ikäviltä päällekkäisyyksiltä vältytään.

Ensi vuoden hyvää tekoa voi ryhtyä miettimään jo nyt. Ensimmäisen ystävänpäivän tempauksen yhteydessä lammilaisten toivomuksesta Hämeenmaa ja Rinki Oy saivat sovittua ekopisteen siirtämisestä. Siirto toteutui kevään aikana, ja nyt Lamminraitti näyttää huomattavasti avarammalta ja viihtyisämmältä.

Vuonna 2021 ystävänpäivää vietetään sunnuntaina, mutta Lammin ystävänpäivän tempaus on yrittäjien ja yhteisöjen toivomuksesta jo lauantaina 13.helmikuuta. Tapahtumia ja toimintaa riittää varmasti sekä lauantaille että sunnuntaille ja etkot tietenkin perjantaille.

Ensimmäisen Lammin ystävänpäivän hyvän teon tekivät Hämeenmaa ja Rinki Oy. Rinki Oy:n kierrätyspiste siirrettiin Sukkavartaankujan varteen Hämeenmaan S-marketin parkkipaikan toiseen laitaan asukkaiden toiveesta. Kuva: Matti Siivonen
Ekopiste on nyt liikenteenkin kannalta turvallisemmassa paikassa. Kuva: Matti Siivonen